Δρέπανο - Προφ.Ηλίας - Καραθώνα - Ναύπλιο


Βρισκόμαστε στη γύρω περιοχή του Ναυπλίου κοντά στο Δρέπανο ψάχνοντας μια όμορφη διαδρομή που να συνδυάζει και άσφαλτο και χώμα. Αρχικά κατευθυνόμαστε προς τον εντυπωσιακό βράχο της Ασίνης (αξίζει να ανεβείτε μέχρι την κορυφή στο εκκλησάκι του Προφ.Ηλία και να απολαύσετε την θέα προς τον Αργολικό κόλπο και όχι μόνο). Περνάμε στη συνέχεια από αγροτική περιοχή με χωράφια, αγρότες, τρακτέρ.. γεμάτη από ζωή. Τα οπωροφόρα δέντρα κάθε είδους με τους καρπούς τους να κρέμονται στο δρόμο και από δίπλα η ταμπέλα «προσοχι διλιτιριο» για να αποτρέψει τους περαστικούς να μπουν στο δίλημμα και να κόψουν! 

Κάπου εδώ και μετά από σχετικά μικρή αλλά ζόρικη ανηφοριά, τελειώνει ο ασφαλτόδρομος και ακολουθεί χωμάτινη καταβατική διαδρομή που θα μας οδηγήσει στην Αγία Μονή. Ξαναπατώντας άσφαλτο θα πάρουμε το δρόμο που οδηγεί προς Παλαμήδι και Καραθώνα. Φτάνουμε τελικά στην παραλία της Καραθώνας και κατευθυνόμαστε προς τη δεξιά πλευρά της απ’όπου ξεκινά ο γραφικότατος παραθαλάσσιος χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία της Αρβανιτιάς, ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι και στην συνέχει στην παραλία του Ναυπλίου.

Ηλιοβασίλεμα και η καλύτερη ώρα για ποδήλατο. Φτάνοντας στο Ναύπλιο και με θέα το Μπούρτζι (ή Φρούριο, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ενετούς και αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Ναυπλίου) θα κάνουμε μία στάση για αναπλήρωση ενέργειας και περιήγηση μέσα στην 1η πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση του 1821.
Επιστρέφοντας τελικά προς Τολό-Δρέπανο από τον κεντρικό δρόμο είμαστε γεμάτοι με όμορφες εικόνες και ενέργεια αρκετή για τη εργάσιμη βδομάδα που θα ακολουθήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...and counting