Στην Κίμωλο με ποδήλατο

Ξεκινάμε με την αυγή από Ζωγράφου με τα ποδήλατα μας φορτωμένα με όλο μας τον εξοπλισμό για camping και βουρ όλο κατηφόρα-σφαίρα στη Συγγρού και σε μισή ωρίτσα περίπου είμαστε στον Πειραιά. Το καράβι μετά από 4 ώρες μας αφήνει στη Μήλο. Από το κεντρικό λιμάνι ξεκινάμε προς Απολλώνια, όπου θα πάρουμε το Φερρυ για την Κίμωλο. Ο ήλιος δυνατός, πολύ βάρος στο ποδήλατο και αυτά τα 10 χλμ φαίνονται ατελείωτα αλλά τελικά φτάνουμε στο λιμανάκι και απολαμβάνουμε φραπεδάκι, όσο θα διαρκέσει η αναμονή για το πλοίο!

Μετά από λίγο ακολουθεί η επιβίβαση στο cult ferry boat το οποίο σε 20 λεπτά μας έχει μεταφέρει στην Ψάθη Κιμώλου. Με το πρώτο πάτημα στο νησί, μας κάνει εντύπωση η ηρεμία που επικρατεί παντού. Είναι και μεσημέρι βέβαια και οι κάτοικοι απολαμβάνουν τη σιέστα τους. Αρχικά ανεβαίνουμε στο Χωριό και περιπλανιόμαστε στα γραφικά σοκάκια του. Αγοράζουμε κάποια πολεμοφόδια και ξεκινάμε την 5ήμερη περιπλάνηση στο νησί.
Οι διαδρομές για όλους τους προορισμούς του νησιού είναι μικρές, ενίοτε με χωματόδρομο και κάποιες υψομετρικές που μας δυσκολεύουν όσο ακριβώς χρειάζεται για να απολαύσουμε περισσότερο τη βουτιά που έπεται. Η βάση μας είναι η Αλυκή, όμορφη και μεγάλη παραλιά με πολλά αρμυρίκια, που προσφέρουν άπλετο ίσκιο για να στήσουμε τη σκηνή μας. Υπάρχουν πολλές παραλίες για εξερεύνηση, τα Πράσα με την πανέμορφη λευκή άμμο, η Μπονάτσα και το Καλαμίτσι, κοντινές και όμορφες, καθώς και τα Ελληνικά που συνδυάζουν μεγάλη παραλία με άμμο αλλά και κατάλευκους βράχους, όπου παλαιά γινόταν η εξόρηξη της «Κιμωλίας Γης» με θεραπευτικές και απορρυπαντικές ιδιότητες! Για τους έχοντες βενζινοκίνητο όχημα τα Ελληνικά είναι ωραία πρόταση για να στήσουν τη σκηνή.


Φεύγοντας ήδη την είχαμε αγαπήσει. Άλλωστε οι κάτοικοι λένε «Κίμωλο μου, Παράδεισό μου!!»

Δείτε και την εξής ανάρτηση σχετικά με την πεζοπορία προς το Σκιάδι, το σήμα κατατεθέν της Κιμώλου, καθώς και το όμορφο site της Κιμώλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...and counting