Κίμωλος: Χωριό - Σκιάδι


Το Σκιάδι είναι ίσως το διασημότερο σημείο της Κιμώλου (πιο διάσημο και από τις παραλίες της..). Πρόκειται για ένα γεωλογικό σχηματισμό με μορφή μανιταριού που οφείλει την ύπαρξή του στη διάβρωση του πετρώματος από τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους της περιοχής.
Για να φτάσουμε εκεί θα περάσουμε την κεραία του ΟΤΕ στο Χωριό με κατεύθυνση προς το βουνό και το Παλιόκαστρο. Σύντομα θα βρεθούμε σε χωματόδρομο βατό και για αυτοκίνητο, για να συναντήσουμε το μονοπάτι στα αριστερά μας μετά από περίπου 30' συνολικής πορείας. ΠΡΟΣΟΧΉ να μην στρίψετε σε προηγούμενο χωματόδρομο. Φαίνεται πως έχουν γίνει πρόσφατες εργασίες στο δρόμο και η σήμανση που υπήρχε ως την παράκαμψη έχει χαθεί. Εκεί όμως υπάρχει ακόμα ταμπέλα και στη συνέχεια το μονοπάτι είναι ευκρινές. Περνά μπροστά από την κορυφή "Σκλάβος" (βλέπετε την κεραία) και μέσα από ένα ξερό, κυκλαδίτικο τοπίο μας φέρνει μετά από περίπου 1 ώρα στον προορισμό μας. Ο ήλιος μας έχει κάψει, δυνατός αέρας φυσάει από παντού, αλλά θα στήσουμε μερικές πέτρες σαν πάτημα για να σκαρφαλώσουμε στο Σκιάδι και να ευχαριστηθούμε την ανοιχτωσιά του Αιγαίου, τη Μήλο, την Αντίμηλο, την ακτογραμμή της Κιμώλου.

Σημείωση1: καθ'οδόν της πορείας σας θα δείτε σήμανση και για άλλους προορισμούς. Εμείς ατυχώς επιλέξαμε το Αγιόκλημα, όπου μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και ένα μονοπάτι που μας εγκατέλειψε στο τέλος του, φτάσαμε σε μια παραλία που ο βόρειος άνεμος είχε γεμίσει με πολλά πολλά... σκουπίδια που σίγουρα έκαναν το ταξίδι τους για να καταλήξουν εκεί. Υπενθύμιση του "πολιτισμού" μας ακόμα και εδώ.
Σημείωση2: άλλες πεζοπορικές διαδρομές στη Κίμωλο θα βρείτε εδώ. Είναι μια πολύ ωραία κίνηση μαθητών του νησιού. Φέτος που η Κίμωλος ακούστηκε πολύ (και το αξίζει) δοκιμάστε και πείτε μας!

2 σχόλια:

Κιμωλος είπε...

Το σκιάδι αποτελεί μοναδική γεωλογική δημιουργία !! Τρομερό μνημίο το είδαμε πέρυσι

Ismini Vasileiou είπε...

Επισκέφτηκα την Κίμωλο φέτος το καλοκαίρι και ομολογώ πως την ερωτεύτηκα! υπέροχο χωριό, πανέμορφες παραλίες και πολύ χαριτωμένα μαγαζάκια! Η πρόσβαση πλέον γίνεται με το πλοίο Διονύσιος Σολωμός όπως μπορείτε να δέιτε στα δρομολόγια εδώ https://www.letsferry.gr/gr/upiresies/destinations/provoli-proorismou/kimolos ή με το ferry boat απ' τα Πολλώνια της Μήλου! Επισκεφτείτε την , αξίζει πολύ!

Δημοσίευση σχολίου

...and counting