Φαράγγι Χάλαρης, Ικαρία

Μόλις επιστρέψαμε από την Ικαρία πραγματικά φανταστικό νησί και ιδιαίτερης ομορφιάς!
Αρχικά να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους που αφιλοκερδώς συντηρούν τα μονοπάτια στο νησί και έχουν βγάλει και έναν υπέροχο πεζοπορικό χάρτη γι'αυτό το λόγο.

Η πεζοπορεία ξεκίνησε 8:30 το πρωί, αφού χαιρετήσαμε τον οδηγό ταξί που μας μετάφερε από την παραλία του Να στην τεχνητή λίμνη. Ξεκινώντας παράλληλα στον αγωγό που μεταφέρει το νερό από την τεχνητή λίμνη και ακολουθώντας τη σήμανση κατεβαίνουμε σιγά σιγά μέσα στο φαράγγι. Τα τοπία εναλλάσονται συνεχώς, από σεληνιακά σε πυκνά δάση. Το μονοπάτι είναι βατό μέσης δυσκολίας, σε μερικά σημεία μόνο χρειάζεται περισσότερη προσοχή χωρίς όμως να χρειάζονται ειδικές δεξιότητες. Αποζημιωνόμαστε συνεχώς από την κούραση της πεζοπορείας με όμορφες εικόνες όπως γεφύρια, εγκαταλλελημένα αγροκτήματα, βάθρες. ***Σε μία από αυτές τις βάθρες σταματάμε να ρίξουμε μια βουτιά. Παρότι το νερό είναι πολύ λίγο το καλοκαίρι, λόγω του φράγματος και της εκμετάλλευσης του νερού, μικρά 'θαύματα' όπως είναι αυτές οι λιμνούλες δε σταματούν να υφίστανται! Λίγο αργότερα συναντάμε ένα πανέμορφο γιοφύρι, σταματάμε για βουτιά, φωτογραφίες και... ένα 10λεπτο υπνάκο για να αντέξουμε το υπόλοιπο μισό της διαδρομής που δυσκολεύει λόγω του δυνατού μεσημεριανού ήλιου, αφού απομακρύνεται από το φαράγγι και βγαίνει εκτός του δάσους. Μετά από πολλές στάσεις και σχετικά χαλαρούς ρυθμούς (φαράγγι της 'χάλαρης' είναι αυτό!) φτάνουμε 17:00 στην παραλία του Να για την τελική και απολαυστική βουτιά!

***όπως μας ενημερώνει ενα "agrimi" δε λέγονται βάθρες στην Ικαρία αλλά λιβάδες!








2 σχόλια:

nikkarthegreat είπε...

Και το Νας της Ικαρίας είναι φοβερό....αλλά και οι Σευχέλλες από την άλλη πλευρά του νησιού δεν πάνε πίσω.....σαν παραλία...μπορεί η διαδρομή για Σευχέλλες να μην είναι τόσο μαγευτική αλλά αξίζει !!!

Figurant είπε...

οι Σευχέλλες είναι πραγματικά μαγεία!!αλλά εκεί πήγαμε με αυτοκίνητο! δυστυχώς..δεν μπορείς να τα κάνεις όλα σε 1 βδομάδα!

Δημοσίευση σχολίου

...and counting