Υμηττός - Καλοπούλα, ΟΤΕ, Πύργος Ανθούσας

11/04/2010 17:00 Άφιξη στη θέση Καλοπούλα του Υμηττού από τη μεριά της Καισαριανής. Ο Υμηττός είναι ένα βουνό ταλαιπωρημένο, αλλά κρύβει πολλές ομορφιές στα καλογραμμένα μονοπάτια του. Σε 15 λεπτά από τα σπίτια μας έχουμε το πανέμορφο αισθητικό δάσος , το οποίο μας υπόσχεται άμεση ψυχολογική και σωματική ενδυνάμωση! Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει και μιας και ο Υμηττός είναι το σπίτι μας, αφού ζούμε στις παρυφές του, θα ξεκινήσουμε μία όμορφη και εύκολη πεζοπορία.

Εδώ το πευκοδάσος κυριαρχεί και εμείς αρχίζουμε με ανάβαση σε φανερό μονοπάτι που ξεκινάει 200 μέτρα μετά το αναψυκτήριο στα δεξιά μας. Ανεβαίνοντας συναντάμε άλλες 2 φορές τον ασφαλτόδρομο που οδηγεί στην κορυφή. Συνεχίζουμε στο μονοπάτι, το οποίο είναι σαφές και περίπου στα 700μέτρα υψόμετρο συναντάμε το μονοπάτι Νο10. Σε λίγο βγαίνουμε πάλι στον ασφαλτόδρομο και περπατάμε περίπου 400μ πάνω του πριν μπούμε ξανά στο μονοπάτι στα αριστερά. Για λίγες στιγμές ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά στη θηριώδη μεγαλούπολη, άλλες φορές δε, σε κάποιο ξέφωτο απολαμβάνουμε τη θέα της πόλης από ψηλά.

Σε λίγο θα αρχίσουμε καταβατικό κομμάτι προς τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, και παίρνοντας το μονοπάτι Νο5 αυτή τη φορά, φτάνουμε στον Βυζαντινό πύργο της Ανθούσας. Μικρή στάση για εξερεύνηση και φωτογραφίες και τελικά μετά από έναν μικρό κύκλο (μιας και μπερδευτήκαμε σε μία διασταύρωση) καταλήγουμε στο σημείο που ξεκινήσαμε κοντά στο περίπτερο της Καλοπούλας. Η ώρα 20:00, έχει σχεδόν νυχτώσει, με γεμάτες μπαταρίες αναχωρούμε.






4 σχόλια:

Unknown είπε...

Από την καλοπούλα παίρνεις το μονοπάτι δυτικά σου, και αφου βγεις στο 10ο ανεβαίνεις βόρεια στον ΟΤΕ γιατι δεν πολυκατάλαβα?

Figurant είπε...

Στο συγκεκριμένο που κάναμε εμείς είναι το ζωγραφισμένο με μπλε στο χάρτη, κάναμε έναν κύκλο. Πήραμε το 10 για να ανέβουμε προς τα πάνω και το 5 για επιστροφή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι πάντως να κάνεις τα μονοπάτια, δες το χάρτη και πράξε ανάλογα!

Yorgos είπε...

Ευχαριστούμε για τις οδηγίες. Κάναμε το μονοπάτι (αν και σε κάποιο σημείο πήγαμε από διαφορετικό δρόμο) https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17041148

figurant είπε...

Χαίρομαι που βοήθησα, καλές βόλτες στον Υμηττό!

Δημοσίευση σχολίου

...and counting