ΜΤΒ Ταΰγετος Ριζανά-Κρύα Βρύση-Πηγάδια


Δεύτερη ποδηλατική διαδρομή στον Ταύγετο και η αφετηρία δίνεται μερικά χιλιόμετρα μετά το τουριστικό και μετά από τις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας. Πρόκειται ουσιαστικά για το τέλος του ασφαλτόδρομου με κατεύθυνση την Αγ. Παρασκευή. Ο καιρός βροχερός αλλά η απόφαση πάρθηκε και δεν κάνουμε πίσω.

Η βροχή γίνεται ψιχάλα και έτσι λοιπόν ξεκινάμε περίπου από τα 1335 μέτρα υψόμετρο και οδεύουμε ελαφρώς κατηφορικά προς τα Ριζανά. Το χωριό αριθμεί 67 κατοίκους κατά την απογραφή, άραγε πόσο ακόμα θα κατοικείται; Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι καμένο αλλά περαμεένει ευχάριστο. Υπάρχουν και σημεία που το δάσος έχει κάνει ήδη το θαύμα του. Ο χωματόδρομος σε γενικές γραμμές βατός. Επόμενη στάση το χωριό Κρύα Βρύση, σχεδόν ερημωμένο, αλλά σίγουρα εδώ γίνεται πανηγύρι αξιώσεων τα καλοκαίρια!

Η κατάβαση συνεχίζεται μέχρι τα 1034 μέτρα και με πολύ ωραία θέα του χωριού Πηγάδια. Από εκεί και πέρα είναι μόνο ανηφόρα μεχρι να συμπληρωθεί ο κύκλος της διαδρομής (16,5χλμ) και να ανεβούμε τα 300μέτρα υψομετρικής διαφοράς με δυνατή βροχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...and counting