Ισλανδία - Fimmvorduhals (Skogar-Thorsmork)

Ένας τόπος τόσο διαφορετικός από όλους τους άλλους, μια εμπειρία αξέχαστη. Το ταξίδι στην Ισλανδία είναι κάτι που όποιος έχει πάει σίγουρα το θυμάται και θα το θυμάται για πάντα. Στα όρια του αρκτικού κύκλου εκεί που η γη βράζει βρεθήκαμε αρχές Σεπτέμβρη στο τέλος της τουριστικής περιόδου.
Οδηγώντας στην Ισλανδία παρατηρείς το τοπίο που αλλάζει διαρκώς, κάθε 100 χλμ βλέπεις και ένα νέο πανέμορφο μέρος. Καταρράκτες, παγετώνες, ηφαίστεια, θερμές πηγές, geysers, στερεοποιημένη λάβα. Νιώθεις την ενέργεια, αχαλίνωτη και απρόβλεπτη. Το βράδυ αν είσαι τυχερος θα δεις το πιο όμορφο παιχνίδι φώτων να εξελίσεται στον ουρανό από πάνω σου, το Βόρειο Σέλας.

Σε αυτό το μαγικό μέρος περπατήσαμε την γνωστή πεζοπορική διαδρομή Fimmvörðuháls.
Δεν νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσω να περιγράψω τις εικόνες που είδαμε εκεί. Τα τοπία απίστευτα και σε μια διαδρομή 2 ημερών είδαμε και τις 4 εποχές του χρόνου. Ξεκινώντας με κοντομάνικό δεν περιμέναμε ότι θα καταλήξουμε να περπατάμε πάνω σε φρέσκο χίονι, ανάμεσα σε ατμούς από το ηφαίστειο Eyjafjallajökull (μη με ρωτήσετε πως διαβάζεται αυτό!) που το 2010 παρέλησε με τις στάχτες του όλη τη εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη. Περπατήσαμε τα νεογέννητα αυτά βουνά με δυσκολίες δεν μπορώ να πω, όταν κάποια στιγμή βρεθήκαμε να γλυστράμε σε βράχια κρατώντας ένα σκοινί με τον γκρεμό από κάτω να μας καλεί. Μέτα από τις δυσκολίες όμως της διαδρομής τελικά καταλήξαμε στην πανέμορφη κοιλάδα του Thorsmork, η οποία έχει σχηματιστεί από τα νερά των παγετώνως. Εκεί διανυχτερευσαμε σε σκηνή. Ότι δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις θα αφήσω τις φωτογραφίες να το κάνουν. Όπως είπα και στην αρχή μια εμπειρία αξέχαστη!


Σύνολο διαδρομής : 23km, υψομετρικά +1150m/-950m



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...and counting