Ταΰγετος MTB - Δυρράχιο-Γεωργίτσι-Αγ.Παντελεήμων-Νιοχώρι

Ψάχνοντας στον χάρτη τη διαδρομή που θα κάνουμε και βλέποντας τις δυνατότητες που μας δίνει ο Ταΰγετος για κυκλικές διαδρομές, επιλέγουμε σαν αφετηρία το Δυρράχιο και πιο συγκεκριμένα το σημείο της μεγάλης σημαίας που ανεμίζει κοντά στο χωριό. Εκεί ξεκινάμε σε χωματόδρομο, περικυκλωμένο από έλατα κυρίως, ο καιρός ελαφρά βροχερός μας δίνει μία ώθηση παραπάνω για να αυξήσουμε λίγο το ρυθμό μας και η λάσπη στο βαθμό αυτό που μας προσφέρει ευχαρίστηση.
Η ποικιλία του τοπίου είναι αυτή που μας κερδίζει και σε λίγο και η θέα προς το Λακωνικό κάμπο.

Περνώντας αρκετά πιο ψηλά από τα χωριά Αγοριανή και Γεωργίτσι τελικά θα καταλήξουμε σε ασφαλτόδρομο με ανύπαρκτη κίνηση, ο οποίος θα μας οδηγήσει στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (1470μ) στη διασταύρωση προς Αγ. Παντελεήμονα και στο σημείο ενός μνημείου των πεσόντων του 2ου παγκοσμίου.
Μικρή στάση εδώ, ο αέρας λυσσομανάει οπότε συνεχίζουμε όλο κατηφορικά, με τα ασφάλτινα χιλιόμετρα να περνάνε γρήγορα, προς Νιοχώρι και τελικά προς Δυρράχιον για ένα γρήγορο πέρασμα από το χωριό και τελικά επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. Μια πολύ όμορφη διαδρομή έλαβε τέλος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...and counting