Ποδήλατο στον Ταΰγετο - Πυργάκι (1731μ)






Αυτό το Σάββατο ξεκινάμε από την Καλαμάτα προς Ταϋγετο με τα ποδήλατα μας φορτωμένα.
Από τη Θουρία ακολουθούμε το δρόμο προς Νιοχώρι το οποίο και προσπερνάμε με κατεύθυνση προς την εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης.
Μετά από 7χλμ βρίσκουμε σηματοδοτημένη την αριστερή παράκαμψη για το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εκεί θα αφήσουμε το αυτοκίνητο, αφότου μπούμε στο χωματόδρομο για περίπου 500μ.












Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε δεν είναι ξεκάθαρη, κατευθυνόμαστε προς το Πυργάκι (1731μ) που είναι μία κορυφή του Ταυγέτου και όπου φτάσουμε.
Ξεκίνημα με κατηφόραααα! Αλλά το σίγουρο είναι ότι έπεται μεγάλη ανηφοριά... Και αυτό λοιπόν συμβαίνει.
Ο δασικός δρόμος είναι πλατύς και σηματοδοτημένος. Δασική Πεύκη και Έλατα παντού, πανέμορφο το τοπίο του Ταυγέτου σε αυτή τη μεριά που δεν έχει καεί.
Μας αποζημιώνει για άλλη μια φορά! Κάποιες απαραίτητες στάσεις και τελικά φτάνουμε στην πόρτα η οποία μας λέει να την κλείνουμε γιατί υπάρχουν ζώα!
Ευτυχώς τα ζώα λόγω χειμώνα έχουν φύγει και μαζί τους και τα σκυλιά τα οποία ήθελαν να φάνε γνωστούς και φίλους την προηγούμενη φορα!





(<--στα αριστερά η κορυφή Πυργάκι)






Λίγο ακόμη και μετά από 12 χλμ ποδηλασίας φτάνουμε κάτω από την κορυφή Πυργάκι. Στάση, μελέτη του χάρτη, μπάρα ενέργειας, λίγο ξεκούραση και φύγαμε.















Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε γυρνάμε από τον ίδιο δρόμο (αυτή η ωραία και μεγάλη κατηφόρα της αρχής, άραγε πόσο ωραία θα είναι τώρα απο την αντίθετη κατεύθυνση;;;) είτε πάμε προς Λεπενού και Κορφοβούνι. Συνετά διαλέγουμε την 2η επιλογή... αλλά πάλι ανηφορα!!!
Μετά από αρκετό πετάλι (αλλά ενίοτε και με τα πόδια) καταλήγουμε κάνοντας κύκλο ακριβώς απέναντι από την κορυφη. Ωραία η θέα... και τώρα επιτέλους κατηφόρα! Λίγο λάσπη, λίγο παιχνίδι με το ποδήλατο, γεμίζουμε με καθαρό αέρα, ο ιδανικός τρόπος άθλησης.













Μετά από 24 χλμ συνολικά φτάνουμε στο αυτοκίνητο για να ακολουθήσει το επόμενο extreme sport:
Taverning στο Νιοχώρι!! Mε φαγητά του χωριού και ιστορίες για κυνήγι από τον Κώστα!


Flickr για περισσότερα

2 σχόλια:

podilates kai pezoi kalamatas είπε...

bravo paidia! wraia diadromh, an thelete mporeite na thn katagrapsete sto bikely.com. Exoume anarthsei polles endiaferouses diadromes kai tha tis vreite an pathsete kalamata sthn anazhthsh...

Figurant είπε...

ευχαριστούμε!!! τσέκαρα αυτό που είπες, πολύ ωραίες διαδρομές και ωραίες ιδέες!
Θα προσπαθήσω να βάλω και αυτή μέσα αν και δεν το έχω ξανακάνει!!

Δημοσίευση σχολίου

...and counting