Πολυλίμνιο Μεσσηνίας


Ένας από τους μικρούς Παραδείσους της Μεσσηνίας, ένα φαράγγι καλά κρυμμένο αλλά ευκολα προσβάσιμο μόλις 30' από την Καλαμάτα. Στον οδικό άξονα Καλαμάτας-Πύλου, στο χωριό Καζάρμα, η σηματοδότηση μας κατευθύνει σε μόλις 2χλμ έξω από το χωριό Χαραυγή όπου στο άνετο parking θα αφήσουμε (με μεγάλη ευχαρίστηση) το βενζινοκίνητό μας. Δυό μονοπάτια, το ένα φαρδύ, πετρόκτιστο και το άλλο στενό αλλά με ευχάριστη, πυκνή σκιά, μας φέρνουν γρήγορα στην κοίτη του φαραγγιού. Η ματιά μας πρασινίζει και τα αυτιά μας βουίζουν από τον ήχο των τρεχούμενων νερών. Οι αλλεπάλληλες λίμνες με τα διαυγή νερά ικανοποιούν όλα τα γούστα. Διαλέξτε ένα πλατσούρισμα στην "Καδούλα" ή μια βουτιά στην "Κάδη" με τον 25 μέτρων καταρράκτη και τα κεραμμυδί ποταμίσια καβούρια. Οι πιο θαρραλέοι θα σκαρφαλώσουν στην ανεμόσκαλα ή θα συνεχίσουν το μονοπάτι, σκαρφαλώνοντας στο βράχο με τη βοήθεια των σιδερένιων πατημάτων. Τελευταία στάση η "Μαυρολίμνα", όπου δυστυχώς μπορεί να πάει κανείς και με το αμάξι και να αφήσει τα πλαστικά του ποτηράκια, όπως διαπιστώσαμε στην τελευταία μας επίσκεψη... Σε γενικές γραμμές όμως το μέρος έιναι άριστα διατηρημένο και πεντακάθαρο. Οι παρεμβάσεις περιορίζονται στις απαραίτητες και στην περιήγησή μας νιώθουμε ευγνώμονες προς τους υπεύθυνους.
Πάνω από όλα όμως μας γεμίζει για μια ακόμη φορά ο σεβασμός για τη φύση και νιώθουμε τυχεροί που είμαστε εκεί και μπορούμε να απολαμβάνουμε...

Κάποιες φωτογραφίες ΕΔΩ!!

5 σχόλια:

nikkarthegreat είπε...

Είχα πάει και εγώ εκεί πριν κανα 4ρι μέρες...είναι ένα μαγευτικό τοπίο...
στην επόμενη έπίσκεψη στην Μεσσηνία να επισκεφτήτε την Νεδα !!!

Figurant είπε...

εννοείται αυτό πρέπει να γίνει άμεσα!!

Hesperia Iris Graeca είπε...

nikkar> Συμφωνώ και επαυξάνω... η Νέδα είναι απίστευτο μέρος. Εγώ είμαι από Καλαμάτα και ξέρω από ελειόλαδο;-) χαχαχα

ASTRAPOGIANNOS(CRITICAL MASS KALAMATA) είπε...

paidia, sugxarhthria gia to blog!
An thelete steilte mas ena mail epikoinwnias sto podilateskalamatas@gmail.com giati mas endiaferei na anadeiksoume me diafores apo koinou draseis thn omorfia tou topou mas(sth messinia kurios).
(Exw sto mualo m ena taksidi(me podhlato kai mh) opou tha enwsoume tous kataraktes ths messhnias: polulimnio-sxinolakas-valta-polulimnio...)
pws sas fenete san idea?
Epishs, prospathoume mazi me ton oreivatiko na anadeikoume olh th diadromh kalamata- dipotama(taigetos) opou einai perioxh natura(mexri pista mountain bike exoume ftiaksei) kai mexri twra exoume kollhsei se mia mantra pou exei topothethsei kapoios k exei fraksei to perasma paranoma.
xreiazomaste tis idees sas kai th stiriksh sas gia perisoterous fusiolatrikous peripatous...

ivep είπε...

και γω να σας συγχαρώ για το όμορφο blog σας!!
οι ομορφιές της Έλλαδας και του τόπου μας ειδικά (και γω καλαματιανή είμαι..) είναι μαγευτικές και κρίμας που πολλοί πατριώτες δεν τις γνωρίζουν!!!
η ιδέα των ποδηλατών είναι καταπληκτική! ενθουσιάστηκα παιδια!! να γίνει η πορεία! με ποδήλατα η χωρίς! υπέροχη θα είναι έτσι κι αλλιώς! αλλά να την οργανώσετε όταν οι ξενιτεμένοι φοιτητές-φοιτήτριες να βρίσκονται στην καλαμάτα εεεε?? μην χάσουμε έτσι κατάσταση!!
:-)

Δημοσίευση σχολίου

...and counting